dgj166 Mobile Toilet Container, Frankfurt am Main, Germany , 2011

Fotograf: dgj

Fotograf: dgj

 

Wilgen zijn, in de vorm van manden maar ook als bouwmateriaal, al duizenden jaren deel van de menselijke cultuur. De natuurlijkheid van het materiaal, gecombineerd met de ingewikkelde structuur die ontwikkeld is tot rijke versiering, heeft een bijzondere esthetische kwaliteit, die de wilg vooral voorbestemt voor structuren in land- en tuinbouw.

Cradle to Cradle: 100% hernieuwbaar en 100% recycling.

Doel van “Willow” is om een structuur te gebruiken die voor honderd procent bestaat uit hernieuwbare en herbruikbare materialen. Deze heel simpele ontwerpopdracht is een ideale toepassing van de Cradle to Cradle strategie, waarbij de ontwikkeling van producten zo gebeurt dat alle ruwe materialen nodig voor gebruik geheel gerecycled kunnen worden voor de producte van vergelijkbare producten. Hierdoor daalt het verbruik van hulpbronnen op de lange termijn tot nul.

Belangrijk voor een complete recylcing is het makkelijk scheiden van de structurele componenten in pure hulpbronnen. Daarom wordt “Willow” uitsluitend samengehouden door afneembare plug- en schroefverbindingen, die een scheiding van hulpbronnen na de gebruikscyclus toelaten.

looptijd project Mrt 01 2011 - Aug 10 2011
functieInfrastructuur
adres Frankfurt Wörthspitze, Frankfurt am Main
vloer oppervlak 1 m²
gebouwvolume 4 m³
bouwkosten 4,500 EUR
prijs 2
bouwheer City of Frankfurt Real Estate and Property Office
opdrachtmeervoudige opdracht
medewerkers: Joachim Schulze
partners: Barbara Leonardi
projectstatus: in voorberijding
Leistungsphasen:Bouwvergunning, Bouwvoorberijding, Uitvoeringscontrole